Take away Bestil bord

Hot Buffalo Chicken Wings

Bestil bord Bestil take away Se menukort

Amerikanerne elsker kyllingevinger - og Buffalo Wings er nok en af de mest populære varianter, som kan findes på de fleste sportsbarer i USA. Som navnet antyder, blev spisen opfundet i byen Buffalo i delstaten New York. Nærmere fortalt på det familieejede etablissement Anchor Bar tilbage i 1960’erne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historien om de buffalomarinerede kyllingevinger

Historien beretter, at det var indehaverens kone, Teressa Bellissimo, der en sen aften i 1964 kom på idéen at marinere kyllingevingerne i hendes specielle marinade og servere dem med et stykke skimmelost og selleri til. Mest af alt, fordi det var de ingredienser, hun havde tilgængelig, og baren denne aften bugnede af sultne gæster. Desuden havde restauranten kort tid forinden modtaget en forkert forsendelse af kylling og havde i stedet for kyllingebryst modtaget kyllingevinger. Teressa Bellissimo var derfor nødsaget til at finde på en løsning, så vingerne ikke gik til spilde. Dengang var det nemlig ikke normalt at spise vingerne for sig, men i stedet indgik de for det meste i supper eller lignende.

Til trods for at Teressa Bellissimo ikke selv var ovenud begejstret for sin egen løsning, blev kunderne blæst bagover af den lækre smag og praktiske fingerfood. Rygtet spredte sig hurtigt i området, at restauranten havde fået en helt ny ret på menuen, som aldrig var set før andre steder i USA. Buffalo Wings blev hurtigt en stolt spise i hjembyen, og restauranter, der serverede den lækre ret, åbnede efterfølgende op hist og pist. I 1977 nåede populariteten nye højder, da den 29. juli blev erklæret for National Chicken Wing Day af Buffalos borgmester Stan Makowski. En dag, som er blevet fejret lige siden.

Gennem mange år forblev kyllingevingerne en lokal spise, som kun kunne fås i Buffalo, New York og de omkringliggende byer. Men i midten af 1980’erne begyndte den ærkeamerikanske spise for alvor at sprede sig. Derudover var især amerikansk fodbold med til at sprede navnet i 1991-1993, da det lokale hold Buffalo Bills nåede til Super Bowl-finalen alle tre år i træk. Det betød, at mange amerikanske medier besøgte området og fremhævede de lækre kyllingevinger. Pludselig blev Buffalo Wings en traditionel spise til det årlige Super Bowl, hvilket retten fortsat er den dag i dag. Til Super Bowl spises der hvert år cirka 1,3 milliarder kyllingevinger.

Kyllingevinger og konkurrencespisning

I 1993 afholdte en radiostation i Philadelphia den første årlige Buffalo Wings festival og spisekonkurrence kaldet ’Wing Bowl’. En konkurrence, der nu tiltrækker mere end 80.000 deltagere og publikummer hvert år. Molly Schuyler er i øjeblikket indehaver af rekorden fra 2018, hvor hun spiste hele 501 Buffalo Wings på 30 minutter. Til festivalen tilberedes intet mindre end 27 tons Buffalo Wings – og til selve konkurrencen indtages 10.000 kyllingevinger af deltagerne.

Oprindeligt blev Buffalo Wings marineret i en sovs lavet af smeltet smør, krydderier og cayennepeber. Men i dag kan man de fleste steder i USA få dem i både en mild, mellem og stærk version. Normalt er kyllingevingerne desuden friturestegte og efterfølgende vendt i marinaden, mens de andre gange er serveret tørre med saucen ved siden af. Udover kyllingevinger med buffalomarinade, kan man nu også få både pizza, bøffer og rejer serveret med den karakteristiske marinade.

Buffalo Wings eller Hot Wings?

Traditionelt set er Buffalo Wings friturestegt uden at være vendt i rasp. Dernæst vendes de i Buffalosauce og serveres med selleri og skimmelost – præcis som Teressa Bellissimo fra Anchor Bar gjorde det i 1964. Som tilbehør serveres salatdressing eller ’ranch sauce’. Selve Buffalosaucen består af hot sauce, smør, eddike, hvidløgspulver, cayennepeber og salt. Forskellen på Hot Wings og Buffalo Wings er kort fortalt mængden af krydderier og chili. Mens Buffalo Wings er syrlige og mere milde, er Hot Wings stærkere, da de indeholder mere chili.

Helt specifikt tilberedes Buffalo Wings ved, at man opvarmer olie i en frituregryde hvori kyllingen frituresteges. Helst indtil kyllingevingerne bliver gyldenbrune. Efterfølgende vendes de i den originale hot sauce med eddike, cayennepeber, hvidløg og smør. Når man har gjort det, skal kyllingevingerne hvile i et øjeblik, så man ikke brænder sig på dem.

Hos Bone’s serverer vi ægte Buffalo Hot Wings, som er baseret på den klassiske opskrift fra Buffalo i USA. Vi sætter en ære i at tilbyde smagen af ’The Old America’, og marinaden har den perfekte kombination af smør, eddike, krydderi og chili. Vi serverer selvfølgelig Buffalo Hot Wings til både Super Bowl og Stanley Cup. Smag de lækre kyllingevinger enten i restauranten eller som take away.