Take away Bestil bord

Sweet Potatoes

Bestil bord Bestil take away Se menukort

En central del af det amerikanske sydstatskøkken er den søde kartoffel, eller sweet potato som den kaldes i Staterne. På Bone’s kan du selvfølgelig også være en heldig kartoffel og finde sød kartoffel på menukortet.

Sweet Potatoes oprindelse

Sweet potato kommer oprindeligt fra Sydamerika, men fandt vej til først Nordamerika og siden resten af verden med forskellige immigrantgrupper. Den søde kartoffel blev en populær spise blandt de spanske og franske besættere i nutidens sydstater i USA. Sweet potato er stadig en vigtig del af det amerikanske køkken, for eksempel til højtiden Thanksgiving hvert år i november, hvor det er tradition at få sweet potato mash, der er gjort ekstra sød med for eksempel muscavadosukker, skumfiduser eller ahornsirup.

Sweet Potatoes: Sprødt og let sødme

Hos Bone’s kan du selvfølgelig også sætte tænderne i sweet potato i form af vores sweet potato fries. De sprøde og let søde kartofler går fantastisk til din hovedret, hvad end du har valgt at sætte tænderne i oksekød eller kylling.

Stegt sweet potato blev populært i 1800-tallet i USA og blev tilberedt ved at skære dem i helt tynde stænger og friturestege dem, ligesom vi kender det fra ’almindelige’ pomfritter. Processen med at braisere sweet potatoes skåret i skiver i lidt olie ved høj varme blev populært i USA i starten af det 21. århundrede og bliver kaldt ’sweet potato fries’ – samme slags som vi kender fra Bone’s menukort.

Prøv Sweet Potatoes som tilbehør

Prøv sweet potato fries som tilbehør til for eksempel New Route 66 BBQ platter, hvor du får oksemørbrad, Bone’s Original Spareribs, stegt kyllingebryst fra dansk gårdkylling og to sprøde løgringe – til dig, der nægter at vælge!

New Route 66 BBQ platter får sit navn efter den berømte Route 66 i USA. Route 66 var en hovedvej i USA, der blev grundlagt i 1926 og siden er blevet berømt verden over. Den oprindelige rute, der var 3939 kilometer lang, begyndte i Chicago, Illinois og går igennem Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og Californien til Los Angeles. Route 66 er dog blevet ændret flere gange og ender i dag i Santa Monica i Californien, blot et stenkast fra Stillehavet. Route 66 giver dig en bid af USA's bredde – ligesom New Route 66 BBQ platter giver dig bredden på alt den lækre mad, USA har at tilbyde.